maanantai 14. maaliskuuta 2016

juhlat,pääsiäinen

                      Pääsiäinen, kristinusko

  • Palmusunnuntai tarkoittaa sitä että sillon hiljennytään.Yleensä palmusunnuntai on 15 maaliskuuta tai jopa myöhempään eli 18 huhtikuuta,mutta joka vuos yleensä vaihtuu päivämäärä.Palmusunnuntaina muistellaa yleensä kun Jeesus saapui aasilla ratsastaen Jerusalemiin.Jeesus Nasaretilainen ratsasti Jerusalemiin palmusunnuntaina aasilla hänen eteensä asetettiin palmunlehviä, pajunkissoja on pidetty lehvien vastine 
       
  • Virpominen on lasten perinne jossa käydään muiden oville virpomaan ja ennen menoa pitää koristella pajunkissat ja pukeutua joksikin.Alun perin virvonta on itäsuomalainen ortodoksiseen kristillisyyteen.

  • Pitkäperjantai on pääsiästä edeltävä perjantai ja se on Kristuksen ristiinnaulitsemis,kuolinpäivä ja kirkkovuoden surujuhla.Pitkäperjantai on 20 maalisuuta ja 25 huhtikuuta.

  •  Pääsiässunnuntai on vuosittain juhla eli pääsiäinen.Jota vietetään Jeesuksen ylösnousemuksen juhlana.Pääsiäistä edeltää useissa kirkoissa,ja on hiljainen viikko.

  •  Itse menin ennen virpomaan muiden luo mutta nykään en mene muistan ennen kun sain ihmisiltä rahaa ja suklaata kun  niin olin innoisani siitä.  
                       Pääsiäinen, Juutalaisuus
  • Juutalaiset viettävät pääsiäistä siten että he muistelevat exodusta, israelilaisten vapautumista Egyptin orjuudesta.Nimi pesah tulee hepreankielisestä sanasta, joka merkitsee "kulkea ohi"


    

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti